MACTA – Medical Analysis Constanța… prima alternativă pentru dumneavoastră!

 • Prima clinică privată de chirurgie din Constanța (2006) !
 • Peste 6000 de pacienți tratați în sistem privat
 • Cel mai ”tânăr” pacient a avut 2 săptămâni, cel mai vârstnic, 96 de ani !
 • Operații de chirurgie pediatrică, chirurgie estetică, chirurgie generală deschisă și laparoscopică, chirurgie oncologică, chirurgie ginecologică, chirurgie vasculară, ortopedie, ORL, cu toate variantele de anestezie !
 • Priorități constănțene și dobrogene:
  – primele implante mamare imediat după mastectomie bilaterală pentru cancer de sân-primul dispozitiv HAL-RAR pentru tratamentul hemoroizilor ”fără bisturiu”
  – primele intervenții de chirurgie a obezității prin by-pass digestiv
  – sonda pentru ”ganglionul santinelă” în tratamentul modern al cancerului de sân
  – primele puncții-biopsie mamare

Prezentare Medical Analysis Constanța

Clinica de Chirurgie MACTA a fost inaugurată în 9 noiembrie 2006 când, în condiții de pionerat absolut, organizatoric și funcțional, în Constanța, în cadrul societății Medical Analysis SRL Constanța, profesorul Octavian Dumitru Unc a deschis calea unităților medicale cu profil chirurgical din aria dobrogeană, asumându-și riscurile și responsabilitatea practicării chirurgiei în sistem privat.

Pe data de 17 februarie 2007 se realiza prima intervenție chirurgicală, timpul scurs de la inaugurarea clinicii la primul pacient fiind explicat prin faptul că atât echipa managerială a clinicii MACTA cât și structurile sanitare ce trebuiau să avizeze funcționarea instituției erau la primii pași pe acest teren.

De atunci, s-au efectuat peste 5000 de operații din toată gama sancțiunilor și a patologiei chirurgicale deși profilul și structurarea clinicii sunt pentru ”one day surgery”; solicitările pacienților și echipa chirurgicală cu multiple valențe terapeutice , au determinat și au permis adaptarea la tipul  operațiilor, numărul acestora, organizarea programului de funcționare și nu în ultimul rând, satisfacerea tuturor pacienților.

Putem spune astăzi cu mândrie, că am ”construit” în cei peste opt ani de activitate un ”brand MACTA” cunoscut populației constănțene dar și județelor limitrofe sau din restul țării. Putem vorbi chiar și despre o categorie aparte de pacienți, cu un număr destul de semnificativ, respectiv pacienții români din diasporă, în dosarele medicale ale clinicii noastre figurând prieteni acum, din Italia, Spania, Islanda, Norvegia, Anglia, SUA, Grecia, Irlanda, Franța, etc.

Dacă cel mai ”tânăr” pacient operat în clinica MACTA a avut 2 săptămâni, decanii de vârstă ai ”familiei MACTA” au fost o doamnă de 92 de ani, operată pentru un neoplasm rectal și un domn de 96 de ani, operat pentru o hernie inghinală.

Am deschis această clinică dorind să realizăm un spațiu medical unde să ”importăm” asistența medicală chirurgicală din acele țări unde tehnic și comportamental există un avans față de ceea ce noi avem în spitalele de stat.

Am dorit să impunem în clinică, respectul față de pacient, ”încălzirea și intimizarea” atmosferei preoperatorii printr-un comportament din partea personalului nostru, de înțelegere a fricii sau angoaselor pacienților de dinaintea intervențiilor chirurgicale, prin explicarea operațiilor, prin încurajarea fiecărei persoane.

Doresc să menționez că personalul clinicii nu este unul deosebit , medicii, asistentele, infirmierele, vrand  să schimbăm puțin din felul de a realiza asistența medicală constănțeană și spun cu mândrie că, realizăm ceva deosebit la MACTA.

Nu suntem infatuați și așteptăm și acceptăm din partea oricui, orice sugestie sau sesizare a unor aspecte pe care noi nu le remarcăm sau nu le intuim, fiind deschiși la tot ceea ce poate în final, să mulțumească un pacient care venit să se opereze, pleacă sănătos, vindecat și încântat de serviciile medicale oferite de noi.

Specialitățile chirurgicale din cadrul clinicii MACTA sunt:

 • CHIRURGIA GENERALĂ – cu toată gama intervențiilor chirurgicale care țin de chirurgia laparoscopică și chirurgia clasică, deschisa : calculi biliari, colecistite, apendicite, hernii ombilicale, hernii inghinale și femurale, eventrații, chiste hidatice, tumori digestive, chiste ovariene, fibroame uterine, lipoame,tumori de suprarenala, etc.
 • CHIRURGIA SÂNULUI– care este o chirurgie aparte dat fiind frecvența cancerului de sân și a mastopatiei cu risc(fibro-chistice),atât pentru tumorile benigne cât și pentru tumorile maligne.Ne mândrim cu deținerea sondei pentru „Nodulul santinelă„ în cancerul de sân precum și cu câteva contribuții personale în acest tip de chirurgie. De altfel, profesorul UNC este memru fondator și de  onoare al Societății Române de Chirurgie a Sânului precum și membru al Societății Franceze de Patologie Mamară și Senologie
 • CHIRURGIA OBEZITĂȚII-este abordată în cadrul clinicii MACTA într-o manieră diferită față de ceea ce se practică „la modă„ în clinicile de profil, cu o eficacitate deosebită realizându-se o chirurgie reversibilă, simplă și cu un preț de zece ori mai mic, putându-se efectua atât în varianta chirurgiei deschise cât și celei laparoscopice.
 • CHIRURGIA ONCOLOGICĂ – de la localizări toracice la cele abdominale o efectuăm în clinică atât prin abord clasic căt și prin abord laparoscopic. Cancerele gastrice, colo-rectale, bilio-pancreatice, retroperitoneale, de părți moi sau cu localizări periferice au fost sancționate chirurgical în clinica MACTA.
 • ORTOPEDIA – cu varianta chirurgicală clasică dar mai ales cu artroscopiile care sunt echivalentul laparoscopiilor din chirurgia generală și permit ca pacientul să nu mai aibă clasicul ghips și incizii uriașe ci doar de 0,5 cm și să plece a doua zi pe picioarele sale; spunem cu mândrie  că MACTA a fost destul timp singurul spațiu privat unde în Constanța se efectua acest tip  intervenții ortopedice.
 • CHIRURGIA ORL – pornind de la vegetații, amigdale, deviații de sept, etc.
 • CHIRURGIA PLASTICĂ și REPARATORIE – implante mamare cu silicoane, lipoaspirații,blefaroplastii, lifting-uri, abdominoplastii, rinoplastii, etc.
 • CHIRURGIA VASCULARĂ – constituie de la  începutul activității clinicii un exemplu  de profesionalism și colaborare cu medici de renume, în prezent clinica MACTA bucurându-se de colaborarea cu cel mai titrat academic, chirurg de chirurgie cardio-vasculara, Conf .dr. Budu  Marta
 • ANESTEZIA ȘI TERAPIA INTENSIVĂ – nu am putea desfășura activitatea noastră fără aportul unor medici deosebiți, cu o specialitate extraordinara deoarece  de dânșii depinde și succesul intervențiilor dar și viața pacienților, susținerea funcțiilor vitale în timpul operațiilor și mai ales în postoperator.

Clinica MACTA beneficiază fericit și de colaborarea cu laboratorul Medical Analysis care ne asigură rezultatele rapide și reale ale analizelor care sunt necesare pentru o corectă și bună desfășurare a intervențiilor chirurgicale.

Colaborarea cu ”CITOSAN” respectiv cu Dna dr. MICU și Dl.dr. MICU ( anatomie patologică) ne oferă posibilitatea diagnosticelor certe, singurele care pot confirma sau infirma existența unor cancere dar și pentru analiza histo-patologică din celelalte operații.

Nu pot încheia lista personalului Clinicii MACTA fără a aminti de asistentele de sală, de salon sau de anestezie, persoane nu numai cu un mare caracter dar și cu o excepțională pregătire profesională și cu …MULT SUFLET. Eu le mulțumesc în numele pacienților pentru atitudinea dânselor și pentru comportamentul aparte în fața suferințelor. Sunt multele și MARILE anonime ale activității chirurgicale la fel cum sunt și doamnele din personalul de îngrijire, infirmierele, persoane care au înțeles ”spiritul clinicii” și fără de care acele gesturi de ajutor postoperator al pacienților sau curățenia saloanelor sau a spațiilor clinicii ar suferi.

Este firesc cred, să vorbim de bine și să lăudăm locul nostru de muncă însă cuvintele pacienților care au trecul prin sala de operații a clinicii, cuvinte spuse sau uneori scrise în ceea ce am numit ”Cartea de Onoare” MACTA ne –au determinat să scriem în acest fel.

Știm că permanent trebuie îmbunătățite contițiile, trebuie să fim perfecționiști ca să existe succes dar credem că fireștile scăpări care apar la oricine și oriunde și deci și la noi, nu sunt de fond ci sunt fără voie și negândite. Suntem și noi oameni și știm că putem și greși de aceea nu putem „ridica piatra„ și nici nu o vom ridica vreodata, nici față de colegii noștri și mai ales față de pacienții noștri.

Ceea ce dorim noi în cadrul clinicii MACTA este să facem astfel încât să fie puțin mai bine pentru toată lumea, să oferim posibilitatea efectuării unor operații în condiții hoteliere, tehnice, conceptuale, de dotare instrumentară și aparatură medicală de calitate prin munca unor cadre medicale care privesc altfel pacientul și îi creează alte condiții spitalicești.

Internarea pacienților cu dizabilități în cadrul clinicii MACTA se face fără nici o discriminare, cu mențiunea că tarifele serviciilor medicale să fie achitate, exact ca în cazul oricărui alt pacient.

MACTA – Medical Analysis Constanța… prima opțiune pentru dumneavoastră !
MACTA Echipa noastră pentru siguranța medicală a dumneavoastră !